Κακοκαιρία Νεφέλη

Από Meteopedia
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όνομα ΝΕΦΕΛΗ
Διάρκεια 24-29 Ιουνίου 2018
Επιπτώσεις Εκτεταμένες
Ανθρώπινες Απώλειες 0

Περιγραφή και επιπτώσεις

Σύστημα χαμηλών πιέσεων στο Νότιο Ιόνιο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην Κ. Ευρώπη προκάλεσε στάσιμες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας οδηγώντας σε πλημμυρικά φαινόμενα με εκτεταμένες καταστροφές κυρίως στη Χαλκιδική, το Αν. Πήλιο, την Αττική και την Καβάλα. Οι νοτιάδες στο Αιγαίο έφτασαν τα 7 μποφόρ και παρατηρήθηκαν 32 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες. Η μέγιστη θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας ήταν η χαμηλότερη τουλάχιστον των τελευταίων 10 ετών για τον Ιούνιο.

Περισσότερα στοιχεία δίνονται στην ενότητάς μας Καιρικά επεισόδια με κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από το 2000.

Το σύνολο των κακοκαιριών που έλαβαν όνομα το 2018 αναφέρεται στη Λίστα κακοκαιριών του 2018

Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/namedstorms.cfm

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της Νεφέλης

Η κακοκαιρία Νεφέλη προκάλεσε ξαφνικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές, καταστροφές από θυελλώδεις ανέμους, ανεμοστρόβιλους και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Εικόνα 1: Τα κυριότερα γεγονότα που συνδέονται με την κακοκαιρία "Νεφέλη" όπως αυτά καταγράφηκαν στον Ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς και ύψη βροχόπτωσης σε επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr