Κακοκαιρία Διδώ

Από Meteopedia
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όνομα ΔΙΔΩ
Διάρκεια 10-12 Δεκεμβρίου 2019
Επιπτώσεις Εκτεταμένες
Ανθρώπινες Απώλειες 0

Περιγραφή και επιπτώσεις

Αργά κινούμενο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Ιονίου προκάλεσε ισχυρές και παρατεταμένες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Προβλήματα από πλημμυρικά επεισόδια και κατολισθήσεις καταγράφηκαν κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Στην Ημαθία όχημα παρασύρθηκε από χείμαρρο και ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά. Στη Βόρεια Εύβοια κατέρρευσε γέφυρα στο Αρτεμίσιο, στη Ρόδο και Κουντούρα Χανίων χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν καταστροφές και στην Αττική η Πυροσβεστική επενέβη σε πολλές περιπτώσεις για άντληση υδάτων. Συνολικά καταγράφηκαν 5 υδροσίφωνες σε Ιθάκη, Σκύρο και Ρόδο.

Περισσότερα στοιχεία δίνονται στην ενότητάς μας Καιρικά επεισόδια με κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα από το 2000.

Το σύνολο των κακοκαιριών που έλαβαν όνομα το 2019 αναφέρεται στη Λίστα κακοκαιριών του 2019

Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/namedstorms.cfm

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της Διδούς

Η κακοκαιρία Διδώ που έπληξε σχεδόν το σύνολο της χώρας κατά το τριήμερο Τρίτη 10/12/2019 - Πέμπτη 12/12/2019 έδωσε πολύ μεγάλα ύψη βροχής τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές, με το μεγαλύτερο ολικό ύψος βροχόπτωσης να καταγράφεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και να ανέρχεται σε 230 χιλιοστά. Στην Εικόνα 1 παρουσιάζονται συγκεντρωτικά τα κυριότερα γεγονότα που συνδέονται με την κακοκαιρία "Διδώ" όπως αυτά καταγράφηκαν στον Ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και τα ύψη βροχόπτωσης σε επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα κυριότερα γεγονότα που συνδέονται με την κακοκαιρία "Διδώ" όπως αυτά καταγράφηκαν στον Ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και ύψη βροχόπτωσης σε επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr